اصول آموزش موسیقی به کودکان و پیش دبستانی ها

آموزش موسیقی به کودکان

شروع آموزش موسیقی به کودکان هرگز زود نیست. آموزش موسیقی به کودکان علاوه بر تقویت نمرات خواندن آنها در آینده، می تواند به رشد مغزی کودک و دستیابی به تکلم بهتر  کمک کند. پس با شروع آموزش موسیقی به کودکان خود شروع آینده ای درخشان تر را برای آنها رقم بزنید. چه والدین کودک باشید و چه مدرس موسیقی ، در این مقاله ۵ روش وجود دارد که شما برای آموزش موسیقی به کودکان و پیش دبستانی ها در منزل یا آموزشگاه موسیقی باید بدانید. این متد هم در آموزس موسیقی به کودکان در منزل کاربرد دارد و هم در آموزشگاه موسیقی .

اصول آموزش موسیقی به کودکان ، بهترین سن آموزش موسیقی به کودکان ، متدهای آموزش موسیقی به کودکان ، مراحل آموزش موسیقی به کودکان ، آموزش موسیقی به کودکان در منزل ، بهترین ساز برای شروع موسیقی کودکان ، آموزش ریتم به کودکان ، نرم افزار آموزش موسیقی به کودکان ، بازی های موسیقایی برای کودکان
اصول آموزش موسیقی به کودکان و پیش دبستانی ها

۰۱ – اشتیاق خود را برای آموزش موسیقی به کودک نشان دهید

قبل از شروع آموزش موسیقی به کودکان در منزل یا آموزشگاه موسیقی ، آنها را با نشان دادن اشتیاق خود هیجان زده کنید. بچه ها از دنیای اطراف خود تاثیر می گیرند؛ بنابراین وقتی شما شروع به نشان دادن این موضوع که چقدر موسیقی را دوست دارید بکنید، کودکان نیز شروع به نشان دادن هیجان خود خواهند کرد. در ابتدای هر کلاس موسیقی در آموزشگاه موسیقی یک آهنگ جدید پخش کنید و به کودکان انگیزه دهید تا با آهنگ دست بزنند و یا بخوانند و در ادامه کمی هم از ریتم به آنها بیاموزید.

۰۲ – موسیقی را به یک روال روزانه تبدیل کنید

طبق آخرین مطالعات ، مغز کودکان وقتی که در معرض موسیقی هستند سریع تر رشد می کند. اجازه دهید تا کودک موسیقی بخواند و به عنوان بخشی از کارهای روزانه اش به موسیقی گوش دهد و مطمئن شوید که این مقوله به یکی از قسمت های عادی و روتین زندگی کودک و یا بچه های پیش دبستانی که قصد آموزش موسیقی به آنها را دارید تبدیل شود. به عنوان مثال شما بعنوان والدین می توانید یک موزیک را هر شب به عنوان لالایی برای کودکتان بخوانید. حتی می توانید از کتاب های داستانی استفاده کنید که همراه با تصویر، آهنگ هم پخش می کنند؛ این کار کمک می کند تا آن آهنگ بیشتر در ذهن کودک باقی بماند و بعدا در آموزش وی در آموزشگاه موسیقی نیز کمک شایانی خواهد کرد.

وقتی در ماشین با هم همراه هستید، آهنگ های مختلفی را از هنرمندان گوناگون و با سبک های مختلف برای کودک پیش دبستانی خود پخش کنید. این کار کمک باعث می شود تا کودک شما در معرض سبک های مختلفی از موسیقی قرار گیرد؛ و همچنین می توانید عکس العمل کودکتان را در برابر انواع موسیقی یادداشت کنید تا ببینید از کدام بیشتر لذت می برند.

شما می توانید با خریدن یک ساز موسیقی کوچک برای کودکتان، موسیقی را به یک مقوله روتین و منظم روزانه برای او در بیاورید. این کار می تواند علاقه و اشتیاق کودکان پیش دبستانی را به موسیقی بالاتر ببرد تا زمانی که به سن کافی برای شروع آموزش موسیقی توسط یک آموزشگاه موسیقی رسیده باشند. انواعی از سازهای موسیقی مثل دایره زنگی یا ماراکا را می توانید چه شما و چه کودکتان انتخاب کنید؛ اما مطمئن شوید سازی که انتخاب می کنید برای کودک مخاطره آمیز نباشد.

با انجام این امور، سرنوشت کودک شما بیشتر از پیش در سال های پیش رو با موسیقی گره خواهد خورد.  تا برای شروع آموزش در یک آموزشگاه موسیقی آماده شود.

وقتی مشغول آموزش موسیقی به کودکان هستید، فراموش نکنید که بصورت سرگرم کننده باشد؛ این روتین منظم روزانه که در بالا ذکر شد را تبدیل به یک کار اجباری و طاقت فرسا برای کودک نکنید. در عوض آن را به یک راه سرگرم کننده برای همه محدود کنید و بنوازید.

۰۳ – از نرم افزارهای آموزش موسیقی استفاده کنید

چه در منزل و چه در آموزشگاه موسیقی اینکه آموزش موسیقی برای کودک سرگرم کننده باشد همه چیز است. در غیر اینصورت ممکن است تصمیم بگیرد که وقتی بزرگ تر شد سراغ آموزش یک ساز موسیقی نرود. در مورد آموزش کودکان پیش دبستانی مهم است که آنها را هیجان زده و درگیر کنید. معمولا نرم افزار های موسیقی از بازی استفاده می کنند تا کودکان را بصورت فعال درگیر آموزش موسیقی کنند.

هنگام آموزش موسیقی به کودک در منزل یا در آموزشگاه موسیقی ، یک برنامه درسی بچینید که در آن طیف وسیعی از بازی برای انتخاب وی وجود داشته باشد. بعنوان مثال می توانید کاری کنید که کودک با سازهای ساختگی شروع به نواختن کند. مثلا می توانید یک گیتار ساخته شده از جعبه پلاستیکی و نوارهای لاستیکی به کودک بدهید. سپس به او یک گیتار واقعی نیز نشان بدهید تا شباهت ها را تشخیص دهد. سپس چند آکورد با گیتار بنوازید تا متوجه شوند صدای گیتار چگونه است.

به کودک بفهمانید که ساز موسیقی چیست و چه حسی دارد؛ انجام این عمل در سن جوانی کمک می کند تا در سنین بالاتر این شناخت باقی بماند. اطمینان حاصل کنید که هر بازی کوتاه باشد چون مسلما صبر شما از یک کودک پیش دبستانی بیشتر است. در عوض ارائه طیف وسیعی از بازی های کوتاه به حفظ علاقه آنها به یادگیری موسیقی کمک می کند.

تعدادی از صداهای مختلف طبیعت را برای کودک پخش کنید ببینید آیا می تواند آنها را تشخیص دهد یا خیر. این شامل صدای باران یا صدای آواز پرندگان نیز می گردد.

با استفاده از یکی از رسانه های اجتماعی کمی هم ماجرا را تغییر داده و مدرن تر کنید؛ با یادگیری اینکه چگونه می توانید موسیقی را به استوری اینستاگرام اضافه کنید، می توانید از خواندن کودک یا نواختن وی با ساز موسیقی اش فیلم بگیرید و در اینستاگرام قرار دهید. این مقوله باعث می شود تا احساسی به مانند یک ستاره معروف به آنها دست داده و هیجان و علاقه شان به نواختن به شدت افزایش پیدا کند.

۰۴ – از بی نظمی استقبال کنید

وقتی نوبت به آموزش موسیقی به کودکان پیش دبستانی می رسد ، برای هرج و مرج کمی آماده شوید. به یاد داشته باشید ، کودکان دوست ندارند خیلی طولانی یکجا بنشینند. در حالی که ممکن است لیستی از برنامه های درسی احتمالی تهیه کنید ، گاهی اوقات فقط باید این ایده ها را از پنجره بیرون بیاورید. اگر کودکانی که به آنها آموزش موسیقی می دهید، به یک بازی خاص ابراز علاقه می کنند ، به آنها فرصتی دهید تا هیجان خود را نشان دهند. این باعث می شود تا آنها برای مدت طولانی ( و در آینده هنگام آموزش در آموزشگاه موسیقی ) درگیر شوند.

در کلاس آموزشگاه موسیقی برای گروه های کوچک کودکان ، بگذارید همه یک ساز را انتخاب کنند. به آنها كمك كنید كه گروه موسیقی خودشان را در کلاس ایجاد كنند و موسیقی متن كلاس را در كنار هم بنوازند. این می تواند به کودکان پیش دبستانی آموزش دهد که سازهای مختلف می توانند برای تهیه یک آهنگ کامل استفاده شوند. اگر کودکان با یک برنامه درسی خاص شروع به کمی بی قراری کردند ، آن را تغییر دهید. در صورت نیاز چند مورد جدید را در آستین خود داشته باشید.

به این ترتیب می توانید با آموختن یک چیز جدید ، علاقه آنها را به آموزش موسیقی دوباره جلب کنید!

۰۵ – گام و ریتم

آموزش موسیقی به کودکان پیش دبستانی همیشه به ساز موسیقی نیاز ندارد. برای آموزش تئوری موسیقی در آموزشگاه موسیقی به کودکان بگویید تا از دهان خود استفاده کنند. به آنها نشان دهید که چگونه گام های بالا و پایین را بخوانند و با کشیدن موج ها بر روی یک ورق کاغذ تغییر گام های موسیقی را به کودک نشان دهید. سپس کودکان را هم با صدای بلند و هم نرم و آرام آموزش دهید تا بتوانند تفاوت این دو را متوجه شوند.

برای آموزش ریتم موسیقی به کودکان در آموزشگاه موسیقی به بچه ها بگویید تا با پیروی از شما کف بزنند. سپس کمی سریعتر کف بزنید تا به آنها تغییر ریتم را بفهمانید. شما همچنین می توانید یک موسیقی آشنا برایشان پخش کنید تا ببینند تغییر ریتم در موسیقی چگونه است.

این درس ها در اوایل به شما کمک خواهد کرد که کودکان مورد آموزش شما، در آینده موسیقی را یاد بگیرند.

راهنمای شما برای آموزش موسیقی به کودکان پیش دبستانی

با استفاده از این راهنمای آموزش موسیقی به کودکان پیش دبستانی ، امیدواریم که بعنوان یک مدرس آموزشگاه موسیقی ، ایده های خوبی را برای تقویت عملکرد مغز کودک و آماده سازی آنها برای آینده ای روشن تر به دست آورید!

منبع : Digital Music News

اصول آموزش موسیقی به کودکان ، بهترین سن آموزش موسیقی به کودکان ، متدهای آموزش موسیقی به کودکان ، مراحل آموزش موسیقی به کودکان ، آموزش موسیقی به کودکان در منزل ، بهترین ساز برای شروع موسیقی کودکان ، آموزش ریتم به کودکان ، نرم افزار آموزش موسیقی به کودکان ، بازی های موسیقایی برای کودکان

ثبت نظر