نمونه مصاحبه شغلی – اصول مصاحبه شغلی موفق
سایت تبلیغاتی ژنوس : در مصاحبه استخدامی شغلی ، قرار نیست شما کامل و بدون عیب باشید فقط باید آماده باشید. یکی از سوالاتی که معمولا در مصاحبههای شغلی پرسیده میشود این است که چه نقاط قوت و ضعفی دارید؟ همه ما تا به حال حضور در جلسات مصاحبه را تجربه کردهایم. گاهی اوقات فکر میکنیم سؤالات را به خوبی پاسخ دادهایم و سپس از منفی بودن پاسخ کارفرما متعجب میشویم. پیش از هر کاری، مروری به اصول آمادگی برای جلسه مصاحبه داشته باشیم. آیا مرحله ای را فراموش نکردهایم؟ بهترین راه برای پاسخ به این سوال چیست؟ نمونه مصاحبه شغلی ، مصاحبه شغلی موفق

اصول موفقیت در مصاحبه شغلی
تحقیقات در مورد کارفرما و موقعیت شغلی
پایه ای ترین اصل موفقیت در مصاحبه، اطلاع دقیق از جایگاه شغلی است. شما باید در مورد شرکت، کارفرما و موقعیت بازار شغلی، به خوبی تحقیق کنید. وبسایت سازمان مورد نظر و اخباری که در مورد کسب و کار آنها منتشرشده را مطالعه کنید. نتایج موتورهای جستجو را در مورد نام شرکت و مدیر آن، بررسی کنید.
نقاط ضعفتان را ارزیابی کنید
بگذارید با قسمت سخت کار شروع کنیم: نقاط ضعف. احتمالا پاسخ به این قسمت سوال برای اکثر ما دشوار است. همهی ما نقاط ضعفی داریم. اما چه کسی نقاط ضعفش را میپذیرد و به آنها اعتراف میکند؛ آن هم در مصاحبه.
نقاط ضعف مختلفی هست که ممکن است داشته باشید مثل:
- خود انتقادگری زیاد
- تلاش زیاد برای جلب رضایت همه
- ناآشنا بودن با نرمافزارهای جدید
بهترین راه برای مدیریت این سوال کوچک، نشان دادن نقطهی ضعف و تاکید بر نقاط مثبت است. یک صفت منفی خودتان را انتخاب کنید و بعد از راهی برای مقابله با این نقطه ضعف بگویید.
از مشکلات شخصی فاصله بگیرید و بر صفات حرفهای تاکید کنید. برای مثال «من به خودم افتخار میکنم که کلینگر هستم اما باید اعتراف کنم گاهی جزئیات کوچک را جا میاندازم. برای همین، همیشه کسی را که جزئینگر است در تیمم دارم تا مطمئن شوم چیزی از قلم نمیافتد.» نمونه مصاحبه شغلی ، مصاحبه شغلی موفق
نقاط قوتتان را ارزیابی کنید
برای اینکه بتوانید در مورد خودتان حرف بزنید؛ باید نقاط قوتتان را بشناسید. پیدا کردن نقاط قوت، تمرینی مهم برای یک مصاحبهی کاری است. قبل از همه، یک لیست از مهارتهایتان بنویسید و آنها را به سه دسته تقسیم کنید:
۱) مهارتهای دانشی
این مهارتها به آموزش یا تجربهی تخصصی نیاز دارند. مثل مهارتهای کامپیوتری، زبان، مدرک تحصیلی، دورههای آموزشی که گذراندهاید و تواناییهای تکنیکی.
۲) مهارتهای تجربی
این مهارتها را در شغلهای مختلف فرا میگیرید و به همراه میبرید. مثل مهارتهای ارتباطی، حل مسئلهی تحلیلی و مهارت برنامهریزی.
۳) صفات شخصی
ویژگیهای منحصربهفرد شما مانند انعطافپذیری، سختکوشی، تاثیرگذاری، وقتشناسی و توانایی رهبری.
مثالهایی از نقاط قوتی که میتوانید در خودتان بیابید شامل اینها میشود:
- اشتیاق برای کار
- امانتداری
- خلاقیت
- انضباط
- صبر
- احترام
- ارادهی قوی
- فداکاری
- صداقت
- سازگاری
وقتی لیست تکمیل شد، ۳ تا ۵ مورد از نقاط قوتتان را که در شغل مورد نظرتان اهمیت دارد، مشخص کنید. به یاد داشته باشید شما قرار است به مصاحبهکننده نشان دهید که برای گرفتن شغل مناسبید.
بررسی سؤالات مشترک مصاحبهها
کسب آگاهی نسبی از شرکت استخدامکننده، متوجه میشوید که در چه فضایی قرار میگیرید. در این مرحله، سادهترین قدم این است که بسته به صنعت یا رشتهای که در آن کار میکنید، سؤالات مشترکی احتمالی را یادداشت کنید و جواب مطلوبی برای آنها بیابید. این نکته را هم به یاد داشته باشید که گاهی اوقات جلسات مصاحبه بهصورت گروهی برگزار میشود. یک ابزار خوب برای به یادآوردن پاسخها، این است که آنها را در قالب یک داستان به ذهن خود بسپارید.
انتخاب لباس مناسب
لباس شما در عین آراستگی، باید با فرهنگ شرکت مصاحبهکننده سازگاری داشته باشد. این جزئیات تأثیر زیادی در ذهن مسئول مصاحبه خواهند داشت: لباسی بپوشید که رنگ ملایمی داشته باشد. بهجای تجملات، هماهنگی لباس، کفش و رنگها را در اولویت قرار دهید. استفاده از جواهرات را به حداقل برسانید و لباسهایی را انتخاب نکنید که شما را غیر جدی، یا غیررسمی جلوه دهند. قبل از جلسهی مصاحبه سیگار نکشید و در ضمن، به غذایی که میخورید دقت کنید. پس از مسواک زدن ترجیحاً از دهانشویه استفاده کنید.
به موقع و با آرامش وارد جلسه مصاحبه استخدامی شوید
ازنظر مسئولان مصاحبهکننده، هیچ بهانهای برای دیر حاضر شدن در جلسه قابلقبول نیست. برنامهریزی کنید و همهی مدارک و وسایل موردنیاز، ازجمله یک نسخه از رزومه، پورتفولیو یا نمونه کارهای خود را از قبل آماده کنید. حداقل ۱۵ دقیقه زودتر در محل مصاحبه حضور یابید و در این فرصت، محیط اطراف را ارزیابی کنید. درنهایت پیش از ورود به اتاق مصاحبه، تلفن همراهتان را خاموشکنید. نمونه مصاحبه شغلی ، مصاحبه شغلی موفق
تأثیر اولیه خوبی بگذارید
بسیاری از مدیران کنجکاو هستند که داوطلب شغلی، چگونه با سایر همکاران برخورد میکند. اولین تعامل شما با پرسنل شرکت و مصاحبهکنندگان، همیشه در ذهن آنها میماند. فاکتورهایی مثل لباس خوب، بهموقع وارد شدن به جلسه و فروتنی، لبخند زدن و نگاه کردن در چشم مخاطب، همیشه امتیاز مثبت محسوب میشوند. بهعلاوه نشان دادن اشتیاق به کار و بیان دیدگاه مثبت در مورد شرکت، در مراحل اولیهی مصاحبه ضروری هستند.
خوشبین، شادمان، مطمئن و متمرکز باشید
پس از شروع مصاحبه، کلید موفقیت شما کیفیت پاسخها و نحوهی پاسخگویی است. روحیهی مثبت خود را حفظ کنید و تا حد ممکن، از طولانی کردن پاسخها اجتناب کنید. روی نکات مهمی متمرکز شوید که مهارتها، دانش و تجربهی شما را نشان میدهند. از بحث کردن با مسئول مصاحبه و همچنین پاسخهای جنجالی پرهیز کنید. بهعلاوه، صرفنظر از هر رفتار مسئول مصاحبه، از پرخاش و لحن تند، دوریکنید.

زبان بدن را فراموش نکنید
حتی اگر پاسخهای کاملاً درستی به سؤالات بدهید، زبان بدن ضعیف؛،همهی تلاش شما را تحت تأثیر قرار میدهد. نکات مثبت زبان بدن: لبخند زدن، تماس چشمی، خوب گوش دادن و سر تکان دادن، نشستن یا ایستادن باثبات. نکات منفی زبان بدن: صاف نایستادن، به دوردست خیره شدن، با خودکار یا کلید بازی کردن، بیقراری کردن روی صندلی، موها را با دست شانه کردن، آدامس جویدن، دستها را بیشازحد تکان دادن.
سؤالات هوشمندانهای بپرسید
معمولاً اواخر جلسه، مسئول مصاحبه از شما میخواهد که اگر سؤال یا ابهامی دارید، آن را مطرح کنید. سؤالات شما باید:
تواناییتان را برای کمک به سازمان نشان دهند.
مهارت شما را در یادگیری سریع نشان دهند.
پتانسیل فردی شما را برای تبدیلشدن به یک عضو عالی تیم به نمایش بگذارند.
مشخص میکنند که چرا شما نسبت به سایرین، ارزشافزودهی بیشتری برای شرکت به وجود میآورید.
به همین دلیل سؤالاتی با پایان باز، در مورد موضوعات مهمی مانند نگرانیهای استراتژیک، اولویتهای فرهنگسازمانی و ملزومات موفقیت در این شرکت، بهترین گزینهها به نظر میرسند. بهتر است این سؤالات احتمالی را نیز پس از تحقیقات مرحلهی اول، از قبل یادداشت کرده و به خاطر سپرده باشید.
پتانسیلهای خودتان را نشان دهید
قطعا پیروز جلسات مصاحبه، شخصی نیست که از دانش یا مدارک آکادمیک بالاتری برخوردار باشد. مسئولان مصاحبه فردی را واجد شرایط میدانند که پاسخهای هوشمندانهای به سؤالات بدهد و درعینحال، ثابت کند که مناسبترین فرد برای کار در این شرکت است. فرض کنید که یک فروشنده هستید و موفقیت فروش شما، به این بستگی دارد که محصولی را به کارفرما بفروشید. این محصول، اثبات توانایی شما در حل مشکلات سازمان و برطرف کردن نیازهای آن است.
درنهایت نیز وقتی پایان جلسهی مصاحبه نزدیک شد، مراحل بعدی پروسهی استخدام و زمان احتمالی نتایج مصاحبه را از مسئولان بپرسید.
ایمیل تشکر از مصاحبهکنندگان
علاوه بر ادب و احترامی که بین همهی متقاضیان استخدام رایج است، نباید تشکر از مصاحبهکنندگان را فراموش کنید. ایمیلی که پس از جلسهی مصاحبه، برای مسئولین مصاحبهگر ارسال میکنید، برنده شدن شغل را به شما تضمین نمیکند. اما مطمئن باشید که در رقابت با سایر کارجویان، یک مزیت مثبت به شمار خواهد رفت. نمونه مصاحبه شغلی ، مصاحبه شغلی موفق
نکاتی که شما را در جلسه مصاحبه از سایرین متمایز میکند
برخی از جزئیاتی که کارجویان آنها را جدی نمیگیرند، نقش بسیار مهمی در نتیجهی نهایی مصاحبه ایفا میکنند: بهعنوانمثال، شما نباید صرفاً به اطلاعات رزومهی خود اکتفا کنید. سعی کنید در فرصت مناسب و در پاسخ به سؤالات مرتبط، مهارتهایی را که دارید پررنگ جلوه دهید و بیشتر در مورد دستاوردهای خود صحبت کنید. علاقهی خود را به فرهنگسازمانی شرکت نشان دهید. برای مثال برای درک رابطهی میان کارمندان، بپرسید چگونه در حل مشکلات با یکدیگر همکاری میکنند.
خودتان را به مسئولان مصاحبه تحمیل نکنید
اگر حتی بهطور ضمنی، از مصاحبهکنندگان بخواهید سؤالات مدنظر شما را بپرسند، احساس خوبی را در آنها به وجود نمیآورید. در عوض بسته به نوع شرکت یا استارتاپ استخدامکننده، حرفهای صحبت کنید
کارجویان اغلب اوقات میخواهند یک نمایش بینقص اجرا کنند، به همین دلیل به دنبال پاسخهای موردعلاقهی مصاحبهکنندگان هستند. درحالیکه کارفرما، میخواهد شخصیت واقعی شما را بشناسد. موضوعی که برای مصاحبهکننده اهمیت دارد، توانایی شما در کار کردن با سایر اعضای تیم است. تکنیکهای زیر به شما کمک میکنند شخصیت واقعی خود را نشان دهید:
روی موضوعات موردعلاقه خود تمرکز کنید
به عنوان مثال اگر یک بازاریاب هستید، از استراتژیهای مشارکت با مشتریان، که از آنها لذت میبرید صحبت کنید. بهاینترتیب هیجان درونی شما نیز بروز میکند و ناخودآگاه، زبان بدن مثبت و مناسبی را به نمایش میگذارید.
چرا به کار در این شرکت علاقهمندید
از کلیگویی پرهیز کنید و بهجای آن، به تأثیر فعالیتهای شرکت بر حل مشکلات دیگران اشارهکنید.
تواضع و فروتنی به معنی خود سرزنشگری نیست
بسیاری از داوطلبان شغلی، در جلسهی مصاحبه از نواقص خود میترسند و ارزش نقش شغلی پیشین خود را پایین میآورند. تجارب قبلی، پشتوانهی حرفهای شما است. پس از عملکرد پیشین خود دفاع کنید.
ارزش خود را بدون اغراق و بهروشنی بیان کنید. برخی از کارجویان هم برخلاف گروه قبل، در توصیف دستاوردهای قبلی خود افراط میکنند و آنها را بسیار بزرگ جلوه میدهند. به همین دلیل مسئول مصاحبه نمیتواند قابلیتهای آنها را با موقعیت شغلی تطبیق دهد.
زمینههایی که در آنها امکان پیشرفت دارید را بیان کنید
اگر در جلسهی مصاحبه، از شما خواستند که نقاط ضعف خود را بیان کنید، صادق باشید. اما درعینحال نقاط قوت بالقوهی خود را بهعنوان نقاط ضعف بیان نکنید.
اعتمادبهنفس کم یا بیشازحد بالا، ابراز اشتیاق بسیار زیاد و تصنعی و ادبیات متوقع، ویژگیهایی هستند که احتمال استخدام شما را پایین میآورند.
جملاتی که نباید در جلسه مصاحبه بگویید
گاهی اوقات جو حاکم بر جلسه، بهاندازهای استرسزا است که ایدههای قبلی خود را از یاد میبرید. بااینحال در هر شرایطی، باید مراقب حرفهایی که میزنید، باشید. در ادامه، برخی جملات و نکاتی را که اصلاً نباید در طول مصاحبه بکار ببرید، یادآوری میکنیم:
شرکت شما چهکاری انجام میدهد
حتی اگر در اولین مرحله، سوابق شرکت را جستجو نکردهاید، بازهم از بیان چنین سؤالی که شما را خام و بیخیال نشان میدهد، اجتناب کنید.
حقوق من چقدر خواهد بود؟
تا زمانی که مصاحبه کننده، بحث حقوق و دستمزد را مطرح نکرده، بهتر است منتظر بمانید.
آیا باید ساعات طولانی کارکنم؟ چه زمانی میتوانم به تعطیلات بروم؟ کی میتوانم ترفیع بگیرم؟ چه اتفاقی میافتد وقتی همجهت با رئیس و همکارانم نباشم؟ چه مزایای شغلی برای من در نظر گرفتهشده؟ چه زمانی واجد شرایط ارتقا خواهم بود؟ میتوانم زود سر کار حاضر شوم و زمانی که کارم تمام شد بروم؟ سؤالات شخصی از مصاحبهکننده (آیا ازدواج کردهاید؟ آیا بچه دارید؟ و نظیر آن) آیا پروفایلم را در شبکههای اجتماعی بررسی میکنید؟ آیا قرار است سوابق من را بررسی کنید؟ آیا ایمیلها و مصرف اینترنت را بررسی میکنید؟ آیا دفتر کار خودم را خواهم داشت؟ آیا این شایعه در مورد مدیرعامل حقیقت دارد؟ آیا میتوانم در محیط کار، تماس شخصی داشته باشم؟ همچنین از بیان اینکه تا چه حد مضطربید، از اظهار تأسف و همانطور که پیشازاین گفتیم، کلمات رکیک و بیادبی پرهیز کنید.
برخی از جملات نیز باعث میشوند مصاحبهکننده، حرف شما را باور نکند. اگر عنوان کنید که هیچ نقطهضعفی دارید، یا تنها نقطهضعف شما این است که زیاد کار میکنید، یا اگر با همهی اظهارات مصاحبهکننده، موافقت کنید، انسان صادقی به نظر نمیرسید. همچنین اگر بگویید که حاضرید هر کاری را انجام دهید، یا شما دقیقاً همان کسی هستید که این شرکت نیاز دارد، یا این شغل، تنها شغل موردعلاقهی شما است؛ بازهم اعتبار شخصیت خودتان را پایین میآورید. نمونه مصاحبه شغلی ، مصاحبه شغلی موفق
اعتمادبهنفس کم یا بیشازحد بالا، ابراز اشتیاق تصنعی و ادبیات طلبکارانه، ویژگیهایی هستند که احتمال استخدام شما را پایین میآورند
از قبل برای پاسخهایتان برنامهریزی کنید
همین حالا، در مورد نقاط قوت و ضعفتان یک جملهی مثبت بنویسید که میتوانید با اعتمادبهنفس بگویید. در نوشتن این پاسخ، صداقت داشته باشید و سعی کنید در مورد آن مثالی از زندگی کاری یا فردیتان بزنید.
«نقطهی قوت من سازگاری و انعطافپذیریام در تغییرات است. من در کار قبلیام به عنوان مدیر سرویس مشتریان، میتوانستم وقتی فضای کار منفی و پراسترس بود، یک تیم حمایتکننده بسازم و فضا را با راههای متفاوتی تغییر دهم. در مورد نقطه ضعفم باید بگویم تواناییهای مدیریتی من میتوانند قویتر و بهتر شوند. البته من با کتاب خواندن و مشورت کردن با مدیران موفق، همواره برای بهبود مهارتهای مدیریتیام تلاش میکنم.»
در نهایت، وقتی با این سوال در مصاحبهی کاری مواجه میشوید به یاد داشته باشید که مدیر یک شرکت به دنبال کسی میگردد که مناسب شغل مورد نظر باشد. او بر اساس پاسخ شما به سوال یک تصویر ذهنی از شما میسازد. یک جواب قطعا تعیینکننده نیست، اما حداقل جای شما را محکمتر میکند. انرژی خود را روی نقاط قوتتان بگذارید و چیزی را که برای ارائه دارید نشان دهید. بعد به مصاحبهکننده اجازه دهید بداند با اینکه ممکن است شما کامل و بینقص نباشید اما همواره برای بهتر شدن تلاش میکنید.

ویژگیهای فردی که کارفرمایان به دنبال آن هستند
امروزه کارفرمایان برای استخدام نیروی انسانی، علاوه بر تحصیلات و تجربهی شغلی، به ویژگیهای شخصیتی متقاضیان نیز اهمیت زیادی میدهند. آنها میخواهند مطمئن شوند کارمند جدید، با فرهنگ شرکت همسو است و ارزش سرمایهگذاریهای بعدی را دارد. اشتیاق، شور و انرژی، توجه به جزئیات، پیگیری مراحل بعدی مصاحبه و استخدام، کنجکاوی، ذهن باز و علاقه به یادگیری، مهارتهای شنیداری، توانایی سازگاری و تعامل، حس شوخطبعی، مثبت نگری، انگیزه و سختکوشی، مهمترین ویژگیهای شخصیتی مطلوبی هستند که نظر کارفرما را جلب میکنند.
نمونه مصاحبه شغلی ، در مصاحبه استخدامی چه بگوییم ، اصول موفقیت در مصاحبه شغلی ، مصاحبه شغلی موفق ، مصاحبه شغلی آنلاین ، سوالات روانشناسی در مصاحبه استخدامی ، برای مصاحبه استخدامی چه بخوانیم ، تجربیات مصاحبه استخدامی ، سوالات پرتکرار مصاحبه ، بیوگرافی در مصاحبه استخدامی
خسته نباشید ممنون به خاطر این وبسایت فوق العاده
خیلی عالی بود.لایک داره